POLITICA DE RETURNARE

 

  • Pentru produsele achizitionate on-line/telefonic:

 Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform OUG. 34/2014 in cazul in care cumparatorul este nemultumit de performantele sau calitatea produsului, sau daca constata ca produsul nu corespunde cerintelor sale. Produsele se pot returna, in termen de 14 zile calendaristice de la primire a produsului/coletului, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

In situatia exercitarii dreptului de retragere, profesionistul are obligatia de a rambursa consumatorului toate sumele primite, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat cu privire la decizia de retragere.( art 13, alin (1))
 

Conditii generale de returnare:


t. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri sau alte semne de uzura.

Recomandam returnarea produselor in ambalajul cu care au fost expediate si impreuna cu toate documentele (manual de utilizare, garantie), aceasta nefiind o obligativitate - Legea 249/2015,  Art. 16, punctul 8.

Costul de transport al returului produsului/coletului mai sus mentionat revine in responsabilitatea clientului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.
Dupa perioada de 14 zile calendaristice, conform legii produsele nu mai pot fi returnate.

 Conditii generale de returnare:

Produsele cu defect de fabricatie se pot returna numai dupa sesizarea prin email la adresa office@anete.ro in maxim 24 de ore de la primirea coletului, sau prin completarea formularului de contact.In acest caz vanzatorul va suporta toate cheltuielile de transport . Sesizarile telefonice nu vor fi luate in considerare Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform.

Recomandam returnarea produselor in ambalajul cu care au fost expediate si impreuna cu toate documentele primite de la noi, aceasta nefiind o obligativitate – OUG 43/2014 


Dupa perioada de 14 zile calendaristice, conform legii produsele nu mai pot fi returnate.

 Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform.

  • Procedura de returnare:

In cazul in care doresti sa returnezi un produs, te rugam sa urmezi urmatorii pasi:

1. Completeaza formularul de retragere si trimiteti-l catre noi prin email/posta/fax
2. Trimite produsul si toate accesoriile primite, avand eticheta produsului cu sigiliul intact atasata de geanta,sigiliul atasat in forma nedegradata (sigiliul nu trebuie taiat, rupt )  si o copie a facturii la adresa primita prin email sau telefonic de la ADOLESCENTUL SRL, precizand pe AWB "Returnare produs ADOLESCENTUL SRL". Clientul este responsabil de impachetarea produsului si a documentelor necesare pentru expediere. Va rugam sa nu scrieti pe ambalaj adresa de livrare ci doar pe AWB. Expediati produsele la adresa fizica   loc.Sebes jud Alba strada Sava Hentia nr 56 , fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile calendaristice, de la data la care ati primit produsul/produsele. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.
4. Cheltuielile de transport pentru retur sunt suportate conform legii de catre client. Nu trimiteti coletul cu plata ramburs a contravalorii acestuia sau cu plata transportului la destinatar. In cazul in care expediati coletul cu plata/ramburs/ sau plata/transport la destinatie, vom fi nevoiti sa refuzam coletul.

Formularul de returnare este un model si nu este obligatoriu.

Atentie! Cheltuielile de retur vor fi suportate de catre client, conform legii, și vor fi achitate curierului în momentul predarii coletului cu produsele returnate. Clientul poate alege firma de curierat cu care produsul este expediat catre centrul logistic al vanzatorului sau poate alege acelasi curier cu care Adolescentul srl are contract. Nu recomandam retururile prin Posta Romana.

Restituirea banilor platiti de client(inclusiv taxele de expediere platite de client) se va face conform legii în termen de  5 zile, nu mai mult de 14 de zile calendaristice de la data notificarii clientului  a intentiei de renuntare la contract,sau receptionarii produsului returnat prin viramentul într-un cont bancar transmis de dumneavoastră pe formularul de retur,sau prin mandat postal(conforn art 13 din OUG 34/2014).Contul bancar trebuie să fie înregistrat pe numele persoanei care a efectuat achiziția. Contul bancar trebuie sa fie in lei. Intarzierea furnizarii datelor despre contul bancar poate duce la intarzierea returnarii banilor.

 

Clienții persoane juridice nu pot face retururi pentru produsele comandate, conform OUG. 34/2014.

Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti contacta la telefon 0744765050 in timpul orelor de program, sau ne puteti scrie la adresa office@anete.ro