Termeni și condiții

  1. 1.DEFINITII TERMENI  

Vizitarea, folosirea, si/sau comandarea produselor/serviciilor vizualizate pe site-ul www.anete.ro implica acceptarea conditiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor.Pentru a putea finaliza o comanda, clientul trebuie sa accepte Termenii si Conditiile specificate in acest document, fiind necesara bifarea casutei de acceptare Orice utilizare a acestui website sau a serviciilor sale va fi considerata un accept al termenilor si conditiilor continute in prezentul document.

 1.1 www.anete.ro – este denumirea comerciala a sc Adolescentul srl- persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in localitatea Sebes,jud. Alba, strada Sava Hentia nr 56,avand numar de ordine in Registrul Comertului J01/126/2004, cod unic de inregistrare fiscala RO16120232,capital social 200 lei

 1.2 Vanzator  sc Adolescentul srl  prin site ul www.anete.ro

1.4 Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

1.5 Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre sc.Adolescentul.srl (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre adolescentul srl  si acesta si care necesita crearea  si utilizarea unui CONT.

 1.6 Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii

1.7 Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

 1.8 Favorite (lista dorinte)– sectiune din Cont care permite Cumparatorului / Utilizatorului sa isi creeze Liste.

 1.9 Lista – pagina web din Lista dorinte  in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Bunuri pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi („cosul meu”).
Listele pot fi:

1.9.1 –    Publice: orice Client/Cumparator/Utilizator poate vizualiza Lista Cumparatorului/Utilizatorului in cazul in care acesta a distribuit-o pe retelele de socializare (Facebook, Pinterest,Instagram si Google+) sau daca acceseaza profilul public al Cumparatorului/Utilizatorului din  aceste retele de socializare.
1.9.2 –    Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca si publice oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.

1.10 Site – domeniul www.anete.ro

  si subdomeniile acestuia.

1.11 Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

1.13 Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

1.14 Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

1.15 Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

1.16 Continut

  • Toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  • Continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • Orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
  • Informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

1.17 Document – prezentele Termeni si Conditii.

1.18 Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

1.19 Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre www.anete.ro

, cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

.

1.20 Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

1.21 Acest Site este adresat doar Membrilor persoane fizice care au cel putin 18 ani si au capacitatea legala de a incheia acte juridice.

2.DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu documentul Termeni si Conditii,cu  forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea inregistrarii cererii de comanda primita de catre Cumparator prin email dupa efectuarea  cererii de comanda  are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii,de catre vanzator

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

2.3  VALABILITATE

Prezentul Contract intra in vigoare la emiterea facturii de catre Vanzator. Informarea despre emiterea facturii,si a notificarii de expediere a Comenzii. se face telefonic/sms sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat

2.4. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul pe adresa acestuia  de e-mail sau la numarul de telefon al clientului,precum  si returnarea sumelor platite de client in avans.Toate cererile de comanda vor fi confirmate de catre vanzator si livrate clientului, in limita stocului disponibil al produselor.

2.4.1 In cazul in care Adolescentul SRL nu poate executa contractul din cauza ca produsul nu este disponibil, va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care Adolescentul srl ia la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit de catre Client, sumele varsate ca plata vor fi rambursate de catre Adolescentul srl in termen de maximum 14 zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

.3.POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate  www.anete.ro, isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel anete.ro. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al www.anete.ro pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 3.3 Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A

 3.4 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare,si in limita stocului disponibil al produselor

3.5  In imaginile produselor Adolesctul SRL isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective si implicit nu vor fi livrate la achizitia produselor. Acele produse nu vor aparea pe formularul de vanzare

3.6 Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de livrarea si transportul Comenzii (serviciul de curierat ) cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5.DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI  INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva  sc Adolescentul srl si a furnizorilor acestuia de produse,, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de www.anete.ro

 6.COMANDA

 6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1 datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte cum ar fi nume,prenume ,adresa incompleta (lipsa nume strada ,lipsa numar locuinta,numar telefon nevalid) care face imposibila livrarea de catre curier din cauza acestor omisiuni

6.4.2 pretul oferit de vanzator prin intermediul site ului anete.ro are la baza o eroare tehnica ,de soft sau eroare umana ,iar in acest sens e disproportionat de redus ,eroare ce poate fi dovedita cu documente  legale ,de gestiune sau de provenienta a bunurilor(facturi)

6.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, de la primirea acestora ,fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de returnare a produsului catre furnizor.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese,

6.6. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur http://www.anete.ro/formular.retur

6.7. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

6.7.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
6.7.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/ la livrare-prin virament bancar sau mandat postal

6.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute .

6.9. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt

7. CONFIDENTIALITATE

7.1 sc Adolescentul srl prin site ul sau www.anete.ro

 va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care I le  furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

7.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

7.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului.   Sc Adolescentul srl prin intermediul site ului sau www.anete.ro

 nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

7.4. Prin inscrierea in baza de date a www.anete.ro, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai www.anete.ro

 

8.PUBLICITATE

8.1In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:

8.1.1 prin contactarea www.anete.ro

  in acest sens.

8.1.2. prin modificarea setarilor din Contul de client la sectiunea “Abonarile mele”.

8.1.3. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.

8.2. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

9.FACTURARE – PLATA

9.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.anete.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

9.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

9.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de www.anete.ro  

9.4 Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in forma tiparita pe hartie in coletul de expeditie sau in format electronic prin adaugarea acestora de catre www.anete.ro in contul de utilizator al clientului/cumparatorului .

 

     10.LIVRAREA BUNURILOR

10.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre cumparator .Costul transportului este 0 (zero) pentru client,adica GRATUIT

10.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

10.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

11 .GARANTIE

11.1. Pentru articolul/produsul cumpărat din magazinul nostru online, oferim o garanție comercială de 30 de zile de la data cumpărării, doar în cazul respectării tuturor recomandărilor de întreținere aflate pe eticheta produsului.

11.2 Garanția de conformitate acordată nu afectează drepturile conferite prin lege consumatorului și este în concordanță cu prevederile OG nr. 21/1992 privind Protecția Consumatorilor cu modificările ulterioare și legea nr. 449/2003.

12 TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

12.1 Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

13.RASPUNDERE

13.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora,din vina cumparatorului.

13.2 De asemenea, culorile pe care le vedeti pe monitor pot fi diferite de culorile reale ale produselor, deorece culorile depind de specificatiile tehnice si reglarile computerului si monitorului dvs. Anete.ro nu poate fi facut raspunzator pentru inadvertenta dintre culorile pe care le vedeti pe monitorul dvs si culorile reale ale produselor.

13.3. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

13.4. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

13.5. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

13.6. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre www.anete.ro  acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site.Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul Site-ului: http://office.anete.ro  Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

  14.PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

14.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, www.anete.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

14.2 Scopul colectarii datelor este:

14.2.1– informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate,

14.2.2– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

14.2.3– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

14.2.4 Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a www.anete.ro  si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 14.2.3.

14.3. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

14.4. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: strada Sava Hentia nr 56  loc.Sebes,jud Alba va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate,sau sa vi se stearga contul dvs de client cu toate datele personale anexate acestuia.

14.5. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

14.6. CNP ul personal  al clientului nu este obligatoriu sa fie trecut la date personale cand acesta  face un cont de utilizator  ,www.anete.ro nu va trece CNP –ul clientului  pe factura de livrare ,decat daca  utilizatorul/clientul isi exprima acordul direct pe formularul  site- ului anete.ro  prin completarea acestuia la datele personale din contul  de utilizator/client, si/sau daca se completeaza de catre client direct pe comanda

15. FORTA MAJORA

15.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

15.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

16.POLITICA DE RETURNARE

 

 Pentru produsele achizitionate on-line/telefonic:

 Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform OUG. 34/2014 in cazul in care cumparatorul este nemultumit de performantele sau calitatea produsului, sau daca constata ca produsul nu corespunde cerintelor sale. Produsele se pot returna, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.Costul transportului produselor  returnate  revine in responsabilitatea clientului.. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.
Dupa perioada de 14 zile calendaristice,de la primirea fizica de la curier a comenzii/produselor conform legii produsele nu mai pot fi returnate.

Conditii generale de returnare:

Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform.
Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri sau alte semne de uzura.

Recomandam returnarea produselor in ambalajul cu care au fost expediate si impreuna cu toate documentele (manual de utilizare, garantie), aceasta nefiind o obligativitate - Legea 249/2015,  Art. 16, punctul 8.

 Conditii generale de returnare:

Produsele cu defect de fabricatie se pot returna numai dupa sesizarea prin email la adresa office@anete.ro in maxim 24 de ore de la primirea coletului, sau prin completarea formularului de contact.In acest caz vanzatorul va suporta toate cheltuielile de transport . Sesizarile telefonice nu vor fi luate in considerare Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform.

. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri sau alte semne de uzura.

Recomandam returnarea produselor in ambalajul cu care au fost expediate si impreuna cu toate documentele primite de la noi, aceasta nefiind o obligativitate – OUG 43/2014 


Dupa perioada de 14 zile calendaristice, conform legii produsele nu mai pot fi returnate.

 

  • Procedura de returnare:

In cazul in care doresti sa returnezi un produs, te rugam sa urmezi urmatorii pasi:

1. Completeaza formularul de retragere si trimiteti-l catre noi prin email/posta/fax
2. Trimite produsul si toate accesoriile primite, certificatul de garantie si o copie a facturii la adresa primita prin email sau telefonic de la ADOLESCENTUL SRL, precizand pe AWB "Returnare produs ADOLESCENTUL SRL". Clientul este responsabil de impachetarea produsului si a documentelor necesare pentru expediere. Va rugam sa nu scrieti pe ambalaj adresa de livrare ci doar pe AWB. Expediati produsele la adresa fizica   loc.Sebes jud Alba strada Sava Hentia nr 56 , fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile calendaristice, de la data la care ati primit produsul/produsele. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.
4. Cheltuielile de transport pentru retur sunt suportate conform legii de catre client. Nu trimiteti coletul cu plata ramburs a contravalorii acestuia sau cu plata transportului la destinatar. In cazul in care expediati coletul cu plata/ramburs/ sau plata/transport la destinatie, vom fi nevoiti sa refuzam coletul.

Formularul de returnare este un model si nu este obligatoriu.

Atentie! Cheltuielile de retur vor fi suportate de catre client, conform legii, și vor fi achitate curierului în momentul predarii coletului cu produsele returnate. Clientul poate alege firma de curierat cu care produsul este expediat catre centrul logistic al vanzatorului sau poate alege acelasi curier cu care Adolescentul srl are contract. Nu recomandam retururile prin Posta Romana.

Restituirea banilor platiti de client(inclusiv taxele de expediere platite de client) se va face conform legii în termen de  5 zile, nu mai mult de 14 de zile calendaristice de la data notificarii clientului  a intentiei de renuntare la contract,sau receptionarii produsului returnat prin viramentul într-un cont bancar transmis de dumneavoastră pe formularul de retur,sau prin mandat postal(conforn art 13 din OUG 34/2014).Contul bancar trebuie să fie înregistrat pe numele persoanei care a efectuat achiziția și nu pe numele altei persoaneContul bancar trebuie sa fie in lei. Intarzierea furnizarii datelor despre contul bancar poate duce la intarzierea returnarii banilor.

 

 

Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti contacta la telefon 0740587762  in timpul orelor de program, sau ne puteti scrie la adresa office@anete.ro 

17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre www.anete.ro  si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Sebes,jud Alba.